Bescherming

Hoe stevig een zwembad ook wordt opgezet, het materiaal blijft altijd kwetsbaar. Het is zonde als het zwembad beschadigd raakt door de grond waar het bad op staat. Andersom is het zonde als het zwembad het mooie gras in je tuin verpest. Ook moet je niet vergeten dat het water ook beschermd moet worden. Hoe je zowel het materiaal als het water goed beschermt tegen beschadiging, lees je hier.

Afdekzeil

Een afdekzeil is een zeil dat ervoor zorgt dat het water niet vuil wordt wanneer het bad niet gebruikt wordt. Ook wordt de warmte dan beter binnengehouden. Er is een verschil tussen zomer- en winterafdekzeilen. Een zomerafdekzeil is eenvoudig te verwijderen en weer te plaatsen. Dat is handig, want in de zomer zwem je vaker. In de winter zorgt het winterafdekzeil ervoor dat het zwembad niet kapot vriest. Dit zeil wordt vaak veel steviger vastgeknoopt. Let bij de aanschaf er goed op of de afmeting van het zeil past bij het formaat van je zwembad.

  1. Bekijk alle afdekzeilen

Solarverwarming

Als afdekzeil kun je ook een Solar Cover gebruiken. Deze bedekking zit niet om het bad heen, maar ligt op het water. Door de verschillende afmetingen kun je een Solar Cover kiezen die precies bij de omvang van jouw zwembad past. Deze bedekking heeft een isolerende werking waardoor het water ook nog eens lekker warm blijft. Voor stabiele zwembaden kun je ook een haspel gebruiken. Deze bevestig je aan het einde van het zwembad. Door aan de hendel te draaien, rolt de Solar Cover automatisch uit. Net zo eenvoudig kun je de bedekking weer inrollen.

  1. Bekijk de Solar Covers

Beschermingstegel

Beschermingstegels hebben eigenlijk dezelfde functie als een grondzeil, maar kunnen wat efficiënter gebruikt worden. Dat komt door de puzzelvormige zijkanten waardoor je de tegels aan iedere kant stevig in elkaar kunt schuiven. Je schaft dus een aantal tegels aan en kunt er vervolgens iedere vorm van maken. Dat betekent dat je de tegels ook bijvoorbeeld als looppad kunt gebruiken. Het fijne aan de tegels is dat de grond en het bad niet direct met elkaar in contact komen en elkaar dus niet beschadigen.

  1. Bekijk de beschermingstegels