Chemicaliën

Met de schoonmaakartikelen voor je zwembad houd je het bad vrij van zichtbaar vuil. Er komt echter ook onzichtbaar vuil het zwembad binnentreden, zoals bacteriën. Als je hier niets aan doet, kun je je ziek voelen of huidirritaties krijgen. Zorg er dus voor dat je altijd in heerlijk schoon zwemwater kunt zwemmen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Chloor

Met behulp van chloortabletten blijft de kwaliteit van het water optimaal. Dat komt door de desinfecterende functie van het chloor. In een chloordispenser stop je de chloortabletten. Die worden vervolgens vanzelf goed verspreid door het water. Door de langzame oplossing komt het zwemwater gelijkmatig op niveau. Chloorgranulaat gebruik je wanneer je ziet dat de gewone tabletten niet meer helemaal voldoen en je water even een boost nodig heeft. Dit zorgt voor een snelle verhoging van de chloorwaarde in het water.

  1. Bekijk alle chloorproducten

pH-waarde

De pH-waarde geeft de zuurgraad in het water aan. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 7,2 en 7,6 ligt. Als die waarde eronder of erboven ligt, dan wordt het water troebel, gaat het apart ruiken en werkt het chloor niet meer optimaal. Met pH-minus verlaag je een te hoge waarde en met pH-plus verhoog je een te lage waarde. Als je het zwembad vult met leidingwater, is de kans groot dat je pH-minus nodig hebt om de pH-waarde te verlagen. Met behulp van teststrips of een digitale meter kun je de exacte pH-waarde meten.

  1. Bekijk de pH-waarde producten