Schoonmaken

Een filterpomp helpt met het schoonhouden van het water, maar door verschillende weersomstandigheden of bij langdurig geen gebruik kan het zwemwater alsnog vies worden. Met een schoonmaaksetje kun je prima kleinere baden schoonhouden. Als je zwembad al wat groter is, dan kan dit een vervelend klusje worden. Dan komen zwembadstofzuigers en schoonmaakrobots goed van pas. Meer daarover lees je hieronder.

Zwembadstofzuiger

Het woord zegt precies wat het is: een stofzuiger die het zwembad stofzuigt. Met behulp van een speciale filter, in tegenstelling tot de papieren filterzak, wordt vuil uit het zwembad verwijderd. Je kunt kiezen voor een stofzuiger met stekker waarbij de zuigslang helemaal het water ingaat of voor een steelstofzuiger waarbij de stofzuiger zelf mee het water ingaat. Er zijn ook draadloze stofzuigers die werken op een accu. Let bij de aanschaf op de lengte van het snoer, de lengte van de zuigslang, het opvangvolume en het vermogen.

  1. Bekijk alle zwembadstofzuigers

Schoonmaakrobot

Een schoonmaakrobot is de schoonmaakmethode die het minst intensief is. Sterker nog, je kunt vanaf je loungestoel met een cocktail toekijken hoe de robot al het werk doet. Vaak moet je de robot aansluiten op de meegeleverde transformator. De robot laat je via het draad in het water zakken en op diezelfde manier haal je de robot er ook weer uit. Let bij de aankoop of de robot bestand is tegen de bodem van je zwembad, of het draad lang genoeg is, wat de filtercapaciteit is en tot slot hoe lang de looptijd is.

  1. Bekijk alle schoonmaakrobots