Verwarming

Op de heetste zomerdagen wil je niets anders dan een frisse duik nemen. Toch bestaat er dan ook een grens aan de temperatuur. Na een duik in een veel te koud bad spring je er ook meteen weer uit. Wil je langer genieten van je zwembad en de zomer verlengen, gebruik dan een zwembadverwarming. Welk type het beste bij jouw zwembad past, lees je hier.

Solarverwarming

Een Solar Cover kun je als bescherming gebruiken, maar ook als verwarming. Door de isolerende nopjes op de bovenkant wordt de temperatuur van het water in stand gehouden. Een andere methode is de Solar Mat. Deze mat leg je naast het zwembad en bevestig je aan de filterpomp. Het water wordt via de pomp door de mat gepompt en komt verwarmd in het bad terug. De mat houdt dus niet alleen de temperatuur in stand, maar kan het water zelfs drie tot vijf graden warmer maken.

  1. Bekijk de solarverwarming

Solar collector

Een solar collector is een goedkopere oplossing voor het verwarmen van het zwemwater. Net als een dome sluit je de collector aan op de externe pomp. Een collector werkt perfect bij de wat kleinere opblaaszwembaden, want dan voel je ook daadwerkelijk verschil in de temperatuur. Het zwemwater kan dan wel tot vier graden hoger oplopen. Dit is net als een dome een duurzame oplossing, want het water wordt verwarmd door de zon. De lange plastic baan leg je uit in de zon en de collector doet vanzelf zijn werk.

  1. Bekijk de Solar collector

Warmtepomp

Een warmtepomp houdt de temperatuur van het zwemwater op peil. Daarvoor verzamelt de pomp warmte uit de buitenlucht, versterkt deze en brengt dit in het water van het zwembad. De warmtepomp werkt door deze aan te sluiten op de zwembadpomp. Zet de warmtepomp een stukje van het zwembad vandaan, want deze kan niet goed tegen water. Het zwemwater kan wel tot 28 graden verwarmd worden. Dat zorgt ongetwijfeld voor een veel langer zwemseizoen in de tuin, want aan een te koud zwembad beleef je een stuk minder plezier.

  1. Bekijk de warmtepompen

Solar heater dome

Een Solar heater dome is een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van je bad. De dome werkt namelijk op zonne-energie. Het water kan tot vijf graden verhoogd worden, afhankelijk van het weer. Via de externe pomp kun je de dome aansluiten. Hier loopt water doorheen dat door de zon via de dome wordt opgewarmd. Je hebt voor de rest dus geen aansluitingen of accu’s meer nodig. Je kunt zelf bepalen hoeveel dome’s je achter elkaar wilt plaatsen. Ga je dus uitbreiden en neem je een groter bad, dan kun je eenvoudig een extra dome toevoegen.

  1. Bekijk de Solar heater domes